World Beer Award

De World Beer Award is een internationale onderscheiding die wordt toegekend aan bieren binnen verschillende categorieën. De jury, bestaande uit internationale experts die de genomineerde bieren blind proeven, heeft Affligem Blond dit jaar uitgeroepen tot beste pale ale.

Het is niet de eerste keer dat de bieren van Affligem een onderscheiding ontvangen, maar deze nieuwste onderscheiding laat goed zien dat Affligem de uitstekende kwaliteit gedurende de jaren heeft vastgehouden.

Onderscheidingen voor Affligem Hop Selection & Affligem Tripel

Naast de onderscheiding voor Affligem Blond, zijn ook de bieren Affligem Hop Selection (het voormalige Patersvat) en Affligem Trip in de prijzen gevallen. Affligem Hop Selection scoorde een zilveren medaille in de categorie “Belgian Style Pale Ale” en Affligem Tripel bemachtigde een bronzen medaille in de categorie “Belgian Style Tripel”.

Wat zeggen uw collega's over Affligem?

Charlemagne, Maastricht (Simon Schimmel)
“Vooral tijdens de borreltijd, wanneer men binnenkomt voor een goed gesprek met vrienden, kiezen mijn gasten vaak voor een Affligem. Het publiek in Charlemagne is gevarieerd, maar het merk Affligem valt bij iedereen goed in de smaak. De hoge marge maakt hem bovendien aantrekkelijk om in je assortiment op te nemen!”

Usine, Eindhoven (Mathieu Faasen)
“Affligem is een smaakvol biermerk waar veel vraag naar is binnen onze zaak. Het loopt erg goed en wordt dan ook veel verkocht. Het sluit perfect aan op onze doelgroep en het is zeker een mooie aanvulling op ons assortiment. Al met al is het een mooi bier!”

Kade 4, Rotterdam (Hans Meijer)
“We merken dat de omzet verschuift van pils naar speciaalbier. Affligem Blond loopt goed op de tap. Sinds we zijn overgegaan naar Affligem Blond op tap is het volume meer dan verdubbeld.”

Winkel van Sinkel, Utrecht (Dirk Velthuizen)
“Vooral in het weekend of in de namiddag trekt Affligem veel gasten naar mijn horecazaak. We hebben bij de Winkel van Sinkel een gevarieerd publiek en Affligem past daar goed bij.”