Winnaars van de Brand Bierbrouwwedstrijd

Begin dit jaar is alweer het vierde bier dat voortkomt uit de Brand Bierbrouwwedstrijd op de markt gebracht: Brand Porter. Brouwers Dennis Pancras en Niels Bosman uit Enschede zijn de mannen achter dit bier, wat tonen van karamel en koffie door de gebrande mout bevat.

Dit bijzondere bier won in de zomer van 2016 deze wedstrijd waarin thuisbrouwers met een bepaald type speciaalbier kunnen meedingen naar de hoofdprijs; het bier samen met de Brand Bierbrouwerij ontwikkelen en op de markt brengen.

Na de goede ontvangst van Brand Zwaar Blond (winnaar editie 2013), Brand IPA (winnaar editie 2014) en Brand Saison (winnaar editie 2015) zien wij dit bier ook al in de smaak vallen bij veel bierliefhebbers.

Proef nu zelf de rijkheid van de winnende Brand bieren. Alle varianten zijn zowel op fles als fust beschikbaar.

Brand Zwaar Blond

Brand Zwaar Blond is het winnende bier van Jacques Bertens, winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2013. Vijf verschillende hopsoorten geven dit bier zijn frisse en fruitige smaak. Krachtig en fruitig van karakter.

Brand-Zwaar-Blond-Tout
Brand-Zwaar-Blond-ToutMobile
Online bestellen >

Brand IPA

Brand India Pale Ale is het winnende bier van Jeroen Free, winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2014. Het bier bevat Amerikaanse hopsoorten en kenmerkt zich door een fruitig en citrusachtig karakter. Aromatisch hoppig met een zachte bitterheid.

Brand-IPA-Tout
Brand-IPA-ToutMobile
Online bestellen >

Brand Saison

Brand Saison is het winnende bier van Bart Engel, winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2015. Het is gebrouwen met een “uitgelezen” mix van zomer- en speltmout en traditionele Europese hopsoorten, vergist met een typische saisongist.

Brand-Saison-Tout
Brand-Saison-ToutMobile
Online bestellen >

Brand Porter

Brand Porter is het winnende bier van Dennis Pancras en Niels Bosman, winnaars van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2016. Kenmerkend voor het bier zijn de gebrande mouten die de karakteristieke donkere kleur geven.

Brand-Porter-Tout
Brand-Porter-ToutMobile
Online bestellen >