Brand introduceert nieuw speciaalbier: India Pale Ale

Brand en thuisbrouwer Jeroen Free presenteren de Brand India Pale Ale (IPA), het nieuwste speciaalbier uit de Brand Brouwerij. De IPA - een hopbitter bier met een fruitige, citrusachtige smaak - is gebrouwen volgens het recept waarmee Jeroen Free deze zomer tot winnaar werd uitgeroepen van de Brand Bierbrouwwedstrijd.Jeroen Free won in mei 2014 de derde editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Een droom ging in vervulling, deze zomer brouwde hij in de brouwerij in Wijlre samen met de brouwmeesters van Brand zijn eigen India Pale Ale. De eerste slok van Jeroen? “Zoals ik het voor ogen had: de frisse, fruitige geur van mango, krachtige smaak van citrus met bitter fluweelzachte afdronk. Heerlijk! Fantastisch dat mijn IPA straks in de winkel staat en in het café gedronken kan worden.”

Marc Scholten, marketing manager Brand Bier: “De bieren van Brand worden gekenmerkt door een uitgesproken smaak. De IPA van Jeroen is gebrouwen met cascade-, citra- en amarillo hop en valt op door het mooie hopkarakter en dito afdronk. De combinatie van fruitige hoparoma’s en bittere smaken zijn helemaal in balans. Vanwege het hoppige karakter past deze IPA uitstekend in het aanbod van de speciaalbieren van Brand.”


Welke kansen biedt Brand IPA?

  • Brand IPA wordt exclusief in de horeca geïntroduceerd; in januari eerst bij de Brand Proeflokalen, vanaf februari in de rest van de horeca
  • Brand IPA is een waardige opvolger van het succesvolle Brand Zwaar Blond (winnaar 2013)
  • IPA voorziet in de toenemende behoefte aan speciale bieren
  • Brand IPA is een margerijk product
  • Breid uw assortiment uit met de smaak van Brand IPA en trek zo nieuwe bierliefhebbers naar uw zaak
  • Vanaf maart 2015 wordt Brand IPA in het retailkanaal geïntroduceerd