Champagne, cava en prosecco wijnen worden nog vaak op merk gekozen. Welk merk past bij uw zaak en bij uw gasten? Elk huis heeft zijn eigen stijl en imago. Dat is de reden waarom HEINEKEN Groothandel diverse merken in het assortiment heeft die perfect aansluiten bij een café/bar tot een luxe restaurant.

Voor de bruisende feestmaand willen wij u graag verrassen met ons uitgebreide assortiment! Wij hebben speciaal met onze wijnpartner Oud Reuchlin & Boelen een mooie selectie kunnen maken van de meest populaire bubbels!

Bekijk de hele selectie >


Twijfelt u waar en wanneer u bijvoorbeeld champagne of cava moet inzetten?

Wij helpen u graag met de volgende tips verder:

  • Let goed op de doelgroepen die u heeft in uw etablissement: in een café verkoopt u bijvoorbeeld niet zo makkelijk champagne als een restaurant. Kies daarom voor een goedkoper alternatief zoals prosecco.
  • Bent u op zoek naar een licht mousserende wijn die makkelijk doordrinkbaar is, kies dan voor prosecco frizzante. Deze wijn is ideaal als aperitief!
  • Verkoopt u mousserende wijnen per glas en zo ja hoeveel? Mocht dit niet veel zijn, dan kunt u beter geen prosecco frizzante verkopen. Door de methode charmat (koolzuur toegevoegd ipv 2e gisting op fles) gaat de bubbel te snel uit de fles en moet u veel weggooien.
  • Cava is iets duurder, maar blijft na het openen van de fles nog 5 dagen goed. Hierdoor is de verspilling minder en dus ideaal te verkopen per glas.
  • Cava wordt op dezelfde wijze gemaakt als Champagne (2e gisting op fles) en is daarom vaak complexer qua smaak dan een prosecco wijn. Wilt u uw gasten bijvoorbeeld verrassen met een mousserende wijn bij het eten, kies dan voor een mooi glas cava of natuurlijk champagne.
  • Champagne verkopen per glas is voornamelijk geschikt voor top Premium Quality cafe’s en Restaurants, zeker de gastronomisch inzetbare Taittinger.

Heeft u interesse in afname van bubbels, maar wilt u graag eerst nog wat meer informatie of een gedegen advies? Neem dan telefonisch contact op met Oud Reuchlin & Boelen, zij brengen u graag in contact met 1 van hun wijn/bubbels experts! Telefoon: 079 - 363 48 00.