Op 13 december 2014 is de nieuwe Europese Verordening m.b.t. voedselinformatie in werking getreden.
U kunt de volledige tekst (64 pagina’s) van deze verordening vinden op http://eur-lex.europa.eu/

Voor u als horecabedrijf is van belang dat u uw gasten moet informeren over de aanwezigheid van allergenen, bijv. gluten.

Belangrijk voor u om te weten

Alle bieren uit ons assortiment bevatten glutenhoudende granen (meestal gerstemout, soms ook tarwemout). U kunt uw gasten informeren op de menukaart (dit is niet verplicht; u kunt deze informatie ook mondeling geven). Als u een tekst op uw menukaart wilt drukken, kunt u vermelden: “Bieren bevatten glutenhoudende granen”.

Op de website van Koninklijk Horeca Nederland vindt u gedetailleerde informatie over dit onderwerp:
Informatie over allergenen: Manier waarop is aan de horecaondernemer

Digitale catalogus

HEINEKEN Groothandel levert een breed assortiment met dranken en andere producten van vele producenten uit binnen- en buitenland.
Als u inlogt op onze bestelsite dan kunt u een digitale catalogus raadplegen met hierin de voedingsinformatie die de producenten/toeleveranciers hebben verstrekt. HEINEKEN Groothandel heeft de producenten/toeleveranciers verzocht om deze service mogelijk te maken door het aanleveren en beheren van deze informatie. In deze catalogus kunt u zoeken op naam van het product. Mochten er nog artikelen ontbreken in de catalogus dan heeft de desbetreffende producent/toeleverancier deze informatie nog niet gevuld in dit overzicht en kunt u desgewenst contact met hen opnemen.

Heeft u nog vragen?