DUURZAAMHEID WERKT HET BESTE ALS JE HET SAMEN DOET

HEINEKEN geeft om mensen en de aarde waarop wij wonen. Daarom is duurzaamheid terug te vinden in elke stap van onze keten. Met ons duurzaamheidsprogramma Brewing a Better World zijn wij optimaal georganiseerd om waarde te creëren voor de maatschappij. In 2030 bestaan al onze producten uit materialen uit een kringloop (door hergebruik of recycling), en gebruiken we hernieuwbare energie in de brouwerij en logistiek.


GROENE BIEREN

Klimaatneutrale brouwerijen in Nederland in 2030, dat is ons doel! Met onderstaande elementen werken wij aan een klimaat neutrale brouwerij. Iedere dag b(r)ouwt HEINEKEN met veel passie, samen met al onze partners in de keten, aan een betere wereld.

Duurzame inkoop

In samenwerking met leveranciers en boeren, koopt HEINEKEN gerst en hop 100% uit duurzame teelt. We werken hierbij met de standaarden van SAI, het duurzame landbouw initiatief die strenge eisen stelt aan zowel milieu als sociale omstandigheden bij de teelt.

Hernieuwbare duurzame energie

Wij brouwen met circa 22% hernieuwbare energie. Deze energie wekken we zelf op met 4 windturbines in Zoeterwoude en 1 in Den Bosch. Meer dan 25.000 zonnepanelen op onze daken in Den Bosch, Zoeterwoude en Wijlre. En met biogas uit onze eigen en nabij gelegen afvalwaterzuiveringsinstallaties.

Water gebruik

Bier bestaat voor 93 procent uit water. Zuiver water is essentieel voor een goede kwaliteit van bier. Het beschermen van deze waterbronnen heeft daarom onze volle aandacht. Waterverbruik (voor het brouwen) wordt gereduceerd van 6 liter naar 3,8 liter (in 8 jaar).


GROENE WIELEN

Bij duurzaam gebrouwen bier hoort natuurlijk groen transport! Wij minimaliseren het aantal gereden kilometers door transport over water, verbeteren het brandstofgebruik en rijden wij met elektrische vrachtwagens. Klik hier voor de video over onze groene logistiek.

Vrachtwagens

Op dit moment rijden er 8 elektrische vrachtwagens voor de horeca in de randstad.

Lossen zonder uitstoot

Zonnepanelen op onze tankbierwagens zorgen er voor dat we ook kunnen lossen op locaties waar geen stroom beschikbaar is.

Lease wagenpark

28% van onze sales collega's in de buitendienst rijden in een elektrische auto. Ons doel is om in 2025, 100% elektrisch te rijden.

Export

100% van het transport voor export gaat per schip naar de havens.


GROENE ZAKEN

Waar u nu hard voor werkt mag in de toekomst niet verloren gaan. Als ondernemer kijkt u daarom vooruit, op zoek naar slimme, duurzame manieren om uw bedrijf future proof te maken. Door verantwoord om te gaan met onder andere water, energie, afval en alcoholconsumptie, laat u als horecaondernemer zien dat u niet bang bent om te veranderen. Of zelfs voorop durft te lopen. Uw gasten kijken dan op een positievere manier naar u. Bovendien bespaart u op uw dagelijkse kosten. Duurzaam ondernemen is dus niet alleen goed doen, maar ook slim zakendoen.

Checklist

Voor het besparen van water en energie en het scheiden van afval helpen wij u graag op weg. Zie hier de duurzaamheid checklist met informatie wat u kan doen voor een duurzame onderneming.

Duurzame tap

De All-in-one tap is innovatief en het meest duurzame tapsysteem. Het gebruikt 75 % minder energie dan andere vergelijkbare systemen. Daarnaast heeft deze tap geen bierverlies en ook geen reiniging nodig.

Groene koelingen

Alle HEINEKEN’s koelingen voldoen aan de strenge milieu eisen uit de HEINEKEN Green Cooling policy. Dit betekent een zuinige koeling met milieuvriendelijke koelvloeistof, LED verlichting, een slim energie management systeem en innovatieve ventilatoren. Dit leidt tot 26% minder energie verbruik ten opzichte van koelingen uit 2010. Goed voor het milieu en voor de portemonnee!

Verpakkingen

Kiest u voor duurzaam, dan kiest u voor hervulbare grote eenheden. Kelderbier is het meest duurzaam en hierna volgen stalen fusten. Voor horecagelegenheden die dat niet kunnen verwerken zijn hervulbare glazen flessen een goede optie. Hervulbare glazen flessen hebben 7x lagere CO2 uitstoot dan eenmalige glazen flessen.

DUURZAME INITIATIEVEN

In onze reis om de groenste brouwer van Nederland te worden werken we samen met andere organisaties aan duurzame initiatieven.

MEER INFORMATIE