DUURZAAMHEID WERKT HET BESTE ALS JE HET SAMEN DOET

HEINEKEN geeft om mensen en de aarde waarop wij wonen. Daarom is duurzaamheid terug te vinden in elke stap van onze keten. Met ons circulair duurzaamheidsprogramma, ‘Het rondje van Heineken’, zijn wij optimaal georganiseerd om waarde te creëren voor de maatschappijduurzaamheidsprogramma zijn. Samen met onze klanten, onze partners en onze medewerkers streven wij naar 100% circulair in 2030!


DUURZAAMHEID IN DE BROUWERIJ

De groenste brouwer van Nederland worden, dat is ons doel! Met onderstaande elementen werken wij aan een klimaat neutrale brouwerij. Iedere dag b(r)ouwt HEINEKEN met veel passie, samen met al onze partners in de keten, aan een betere wereld.

Duurzame inkoop

In samenwerking met leveranciers en boeren, koopt HEINEKEN grondstoffen & materialen, verantwoord & duurzaam in. Wij gebruiken 100% regionaal & duurzaam geteelde grondstoffen (uit Nederland, België & Noord-Frankrijk).

Hernieuwbare duurzame energie

Wij brouwen met circa 20% hernieuwbare duurzame energie door middel van 4 windturbines in Zoeterwoude en 1 in Den Bosch. Meer dan 20.000 zonnepanelen op onze daken in Den Bosch, Zoeterwoude en Wijlre. En door biogas in Zoeterwoude en Den Bosch.

Water verbruik

Bier bestaat voor 93 procent uit water. Zuiver water is essentieel voor een goede kwaliteit van bier. Het beschermen van deze waterbronnen heeft daarom onze volle aandacht. Waterverbruik (voor het brouwen) wordt gereduceerd van 6 liter naar 3,8 liter (in 8 jaar).

Retourverpakking

86% van alle bieren voor de horeca hebben een retourverpakking. Dit is 7 keer duurzamer dan éénmalig (one-way) verpakking.


DUURZAAMHEID ONDERWEG

Bij duurzaam gebrouwen bier hoort natuurlijk groen transport! Wij minimaliseren het aantal gereden kilometers door transport over water, verbeteren het brandstofgebruik en rijden wij met elektrische vrachtwagens. Klik hier voor de video over onze groene logistiek.

Vrachtwagens

Op dit moment rijden er 8 elektrische vrachtwagens voor de horeca in de randstad.

Biertanks zonder CO2

Tankbier- zonnepanelen voor het vullen van de biertanks zonder CO2 uitstoot.

Lease wagenpark

28% van onze sales collega's in de buitendienst rijden in een elektrische auto. Ons doel is om in 2025, 100% elektrisch te rijden.

Export

100% van het transport voor export gaat per schip naar de havens.


DUURZAAMHEID IN UW ZAAK

Waar u nu hard voor werkt mag in de toekomst niet verloren laten gaan. Als ondernemer kijkt u daarom vooruit, op zoek naar slimme, duurzame manieren om uw bedrijf future proof te maken. Door verantwoord om te gaan met onder andere water, energie, afval en alcoholconsumptie, laat u als horecaondernemer zien dat u niet bang bent om te veranderen. Of zelfs voorop durft te lopen. Uw gasten kijken dan op een positievere manier naar u. Bovendien bespaart u op uw dagelijkse kosten. Duurzaam ondernemen is dus niet alleen goed doen, maar ook slim zakendoen.

Checklist

Zie hier de duurzaamheid checklist met informatie wat u kan doen voor een duurzame onderneming.

Duurzame tap

De All-in-one tap is innovatief en het meest duurzame tapsysteem. Het gebruikt 75 % minder energie dan andere vergelijkbare systemen. Daarnaast heeft deze tap geen bierverlies en ook geen reiniging nodig.

Groene koelingen

HEINEKEN’s koelingen voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid. Wij zijn hiermee koploper in de Nederlandse en in de buitenlandse biermarkt. 100% van de HEINEKEN koelingen die nu worden aangeschaft door onze klanten, zijn groen. Dit leidt tot een reductie van 56% CO2 ten opzichte van 2010, door milieuvriendelijke koelvloeistof, een slim energie managementsysteem, LED verlichting en innovatieve ventilatoren. 100% van de bierkoelers heeft een Tripel A Label.

Verpakkingen

Kiest u voor duurzaam, dan kiest u voor hervulbare grote eenheden. Kelderbier is het meest duurzaam en hierna volgen stalen fusten. Voor horecagelegenheden die dat niet kunnen verwerken is het statiegeldsysteem een goede optie. Daarnaast biedt HEINEKEN circulaire oplossingen voor plastic bekers zoals de Embossed rPET beker en hardcups.

Bespaar op water en energie

Voor het besparen van water en energie en het scheiden van afval helpen wij u graag op weg met geschikte partners. Zo adviseren wij een sensor van Aquafox op de spoelbak. Met deze kraan kunt u maar liefst 70 procent minder water verbruiken per jaar. Voor het verminderen van energie is het slim de HorecaSaver te gebruiken om inzicht in uw verbruik te krijgen. Daarnaast zorgen Little plugs ervoor dat uw apparaten alleen aanstaan als dat nodig is. En door afval te scheiden kunnen reststromen opnieuw gebruikt worden. Neem contact op met uw afvalverwerker om de mogelijkheden te bespreken of stap over naar bijvoorbeeld Shanks.

DUURZAME INITIATIEVEN

In onze reis om de groenste brouwer van Nederland te worden werken we samen met andere organisaties aan duurzame initiatieven.

MEER INFORMATIE