DUURZAAMHEID IN DE BROUWERIJ


De groenste brouwer van Nederland worden, dat is ons doel! Daarom is duurzaamheid bij HEINEKEN in alle stappen van de keten terug te vinden. Dat start al met de aankoop van onze gerst en hop uit duurzame teelt. Vervolgens gebruiken wij hernieuwbare energie uit biomassa, zon, wind en water. Met deze elementen werken wij in Zoeterwoude aan een klimaat neutrale brouwerij. Zo brouwen wij met veel passie, samen met al onze partners in de keten, een betere wereld.

CO2 reductie 2

DUURZAME INKOOP

In samenwerking met leveranciers en boeren, zorgt HEINEKEN ervoor dat de inkoop van grondstoffen en materialen verantwoord en duurzaam plaatsvindt. Voor de beste kwaliteit wordt ons bier enkel gebrouwen met zuiver water, gist en 100% duurzame geteelde gerst en hop. Puur natuur. U proeft het verschil.

BESCHERMEN VAN ONZE WATERVOORWAARDEN

Bier bestaat voor 93 procent uit water. Zuiver water is essentieel voor een goede kwaliteit van bier. Het beschermen van deze waterbronnen heeft daarom onze volle aandacht. Momenteel hebben wij 3.9 liter water nodig om 1 liter bier te produceren. Dat is 10 procent minder dan in 2010. Ons streven is om dit percentage omlaag te brengen.

REDUCEREN VAN CO2 UITSTOOT

Wij hebben ambitieuze doelstellingen geformuleerd om de hoeveelheid energie die wij gebruiken in ons brouw, koel en distributie proces, te verminderen. 4.9 kilogram CO2 uitstoot om 100 liter bier te brouwen. Dat is 35 kilometer in uw auto rijden. Wij stoten daarmee 25 procent minder CO2 uit dan in 2010. Maar wij zijn er nog niet, wij willen klimaatneutraal worden.

DUURZAME ENERGIE

In toenemende mate gebruiken wij hernieuwbare energie zoals zonne- en windenergie. HEINEKEN Nederland heeft vier windturbines op eigen terrein welke voorzien in 40 procent van de elektriciteitsbehoefte van de HEINEKEN brouwerij in Zoeterwoude. Vanaf 2016 maken de distributiecentra van HEINEKEN in Nederland gebruik van zonne-energie. Naast zonne-energie en windenergie, maakt HEINEKEN Nederland gebruik van verschillende andere duurzame energiebronnen, zoals biogas uit de waterzuiveringsinstallaties in Zoeterwoude en Den Bosch en waterkracht in Wijlre.

DUURZAAM ONDERNEMEN

HEINEKEN geeft om mensen en de aarde waarop wij wonen. Daarom is duurzaamheid terug te vinden in elke stap van onze keten.

MEER INFORMATIE

DUURZAAMHEID IN DE HORECA

Door duurzame innovaties toe te passen bespaart u op dagelijkse kosten. Heeft u al gedacht aan uw water, energie en afval?

Small-tout-Duurzaamheid-in-de-horeca-2
MEER INFORMATIE

DUURZAAMHEID ONDERWEG

Bij een duurzaam gebrouwen biertje hoort natuurlijk ook groen transport! Wij zetten onder andere elektrische vrachtwagens in.

Small-tout-Duurzaamheid-Onderweg
Small-tout-Duurzaamheid-Onderweg
MEER INFORMATIE

DUURZAAMHEID INITIATIEVEN

In onze reis om de groenste brouwer van Nederland te worden werken we samen met andere organisaties aan duurzame initiatieven.

Small-tout-Heineken-Duurzaamheid-Initiatieven
MEER INFORMATIE