DUURZAAMHEID IN DE HORECA


Als horecaondernemer bent u altijd op zoek naar slimme manieren om uw bedrijf te verbeteren. Heeft u al gedacht aan duurzame innovaties ten aanzien van uw water, energie en afval? Door te verduurzamen bespaart u met een paar kleine veranderingen al snel op uw dagelijkse kosten. Met de focus op duurzaamheid geeft HEINEKEN een premium uitstraling aan uw zaak en wordt uw klant perfect bedient.

DUURZAME TAP

De All-in-one tap is innovatief en het meest duurzame tapsysteem. Het gebruikt 75 procent minder energie dan andere vergelijkbare systemen. Daarnaast heeft deze tap geen bierverlies en ook geen reiniging nodig.

GROENE KOELINGEN  

HEINEKEN’s koelingen voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid. Wij zijn hiermee koploper in de Nederlandse en in de buitenlandse biermarkt. Onze koelingen gebruiken gemiddeld 47 procent minder energie* door milieuvriendelijke koelvloeistof, een slim energie management systeem, LED verlichting en innovatieve ventilatoren. *Vergeleken met modellen uit 2010

Wij hebben een speciaal programma ontwikkeld waarmee wij voor iedere biertapinstallatie de meest economische koelwaterpomp kunnen selecteren. Wij verwachten daarmee 20 procent energie te kunnen besparen ten opzichte van bestaande installaties. Om het bier, van bierkoeler tot en met de tapkraan, koud te houden stroomt er koud water langs de bierleiding.

BESPAREN OP WATER EN ENERGIE

Voor het besparen van water en energie en het scheiden van afval helpen wij u graag op weg met geschikte partners. Zo adviseren wij een sensor van Aquafox op de spoelbak. Met deze kraan kunt u maar liefst 70 procent minder water verbruiken per jaar. Voor het verminderen van energie is het slim de HorecaSaver te gebruiken om inzicht in uw verbruik te krijgen. Daarnaast zorgen Little plugs ervoor dat uw apparaten alleen aanstaan als dat nodig is. En door afval te scheiden kunnen reststromen opnieuw gebruikt worden. Neem contact op met uw afvalverwerker om de mogelijkheden te bespreken of stap over naar bijvoorbeeld Shanks.

VERPAKKINGEN  

Kiest u voor duurzaam, dan kiest u voor hervulbare grote eenheden. Kelderbier is het meest duurzaam en hierna volgt stalen fusten. Voor horecagelegenheden die dat niet kunnen verwerken is het statiegeldsysteem een goede optie.

GREEN KEY 

Green Key is het internationale duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de toerisme en recreatiebranche. Bedrijven met dit keurmerk onderscheiden zich door bewust om te gaan met mens en milieu, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en de kwaliteit. Green Key is op de hoogte van het duurzaamheidsprogramma van HEINEKEN en erkent HEINEKEN als duurzame leverancier. Daarnaast toont HEINEKEN ook maatschappelijke verantwoordelijkheid met verschillende projecten waar u als ondernemer aan kunt deelnemen.

VERANTWOORDE ALCOHOLCONSUMPTIE

HEINEKEN wil verantwoorde alcoholconsumptie de norm maken. Om consumenten verantwoord te laten genieten stimuleert HEINEKEN verantwoorde alcoholconsumptie via haar merken en door samenwerking met partners.

BLIJF HELDER 

Blijf Helder’ is een initiatief van HEINEKEN en NOC*NSF, waar wij al jaren mee samenwerken. Het programma ‘Blijf Helder’ wordt ingezet om verantwoord alcoholgebruik bij sportclubs op een originele en creatieve manier onder de aandacht te brengen.

MEER INFORMATIE

WHEN YOU DRIVE, NEVER DRINK

Met de campagne ‘When You Drive Never Drink’ dragen we uit dat autorijden en alcohol niet samengaan.

MEER INFORMATIE

DUURZAAM ONDERNEMEN

HEINEKEN geeft om mensen en de aarde waarop wij wonen. Daarom is duurzaamheid terug te vinden in elke stap van onze keten.

MEER INFORMATIE

DUURZAAMHEID IN DE BROUWERIJ

De groenste brouwer van Nederland worden, dat is ons doel en start al met de aankoop van onze gerst en hop.

Small-tout-Duurzaamheid-In-De-Brouwerij
Small-tout-Duurzaamheid-In-De-Brouwerij
MEER INFORMATIE

DUURZAAMHEID ONDERWEG

Bij een duurzaam gebrouwen biertje hoort natuurlijk ook groen transport! Wij zetten onder andere elektrische vrachtwagens in.

Small-tout-Duurzaamheid-Onderweg
Small-tout-Duurzaamheid-Onderweg
MEER INFORMATIE

DUURZAAMHEID INITIATIEVEN

In onze reis om de groenste brouwer van Nederland te worden werken we samen met andere organisaties aan duurzame initiatieven.

Small-tout-Heineken-Duurzaamheid-Initiatieven
MEER INFORMATIE