DUURZAAMHEID ONDERWEG


Bij een duurzaam gebrouwen biertje hoort natuurlijk ook groen transport! Om dit zo duurzaam mogelijk te doen minimaliseren wij het aantal gereden kilometers, verbeteren wij het brandstofgebruik en zetten wij elektrische vrachtwagens in. Daarnaast zijn we met de plaatsing van zonnepanelen op de daken van HEINEKEN’s distributiecentra goed op weg met de ambitie om in 2020 voor de horecadistributie in de Randstad volledig gebruik te maken van 0-emissie transport.

ELEKTRISCHE VRACHTWAGENS

HEINEKEN rijdt inmiddels al met tien elektrische vrachtwagens in Amsterdam en Rotterdam. Deze wagens hebben geen CO2 uitstoot mede doordat ze rijden op zonne-energie. Deze energie is opgewekt met zonnepanelen die op de daken van verschillende HEINEKEN distributiecentra plaatsvinden. Dit leidt overigens ook tot minder fijnstof in de lucht en dus tot een betere luchtkwaliteit. Daarnaast produceren de wagens minder lawaai en dat resulteert in minder geluidsoverlast in de stad.

duurzaamheid onderweg -2-

LEAN & GREEN

Lean & Green stimuleert bedrijven om hun transport duurzamer te maken. In 2016 behaalde HEINEKEN de tweede Lean & Green ster voor het behalen van 24 procent CO2 reductie en voor het ontwikkelen van een brandstofvisie. Daarnaast werd een methode ontwikkeld waarbij in de keuze van transport niet alleen prijs en tijd, maar ook duurzaamheid wordt meegewogen.

DUURZAAM ONDERNEMEN

HEINEKEN geeft om mensen en de aarde waarop wij wonen. Daarom is duurzaamheid terug te vinden in elke stap van onze keten.

MEER INFORMATIE

DUURZAAMHEID IN DE HORECA

Door duurzame innovaties toe te passen bespaart u op dagelijkse kosten. Heeft u al gedacht aan uw water, energie en afval?

Small-tout-Duurzaamheid-in-de-horeca-2
MEER INFORMATIE

DUURZAAMHEID IN DE BROUWERIJ

De groenste brouwer van Nederland worden, dat is ons doel en start al met de aankoop van onze gerst en hop.

Small-tout-Duurzaamheid-In-De-Brouwerij
Small-tout-Duurzaamheid-In-De-Brouwerij
MEER INFORMATIE

DUURZAAMHEID INITIATIEVEN

In onze reis om de groenste brouwer van Nederland te worden werken we samen met andere organisaties aan duurzame initiatieven.

Small-tout-Heineken-Duurzaamheid-Initiatieven
MEER INFORMATIE