WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN WITBIER EN WEIZENBIER?
Witbier en weizen: om te weten wat de verschillen tussen deze twee speciaalbieren zijn, kijken we eerst naar de overeenkomsten. Zowel witbier als weizen bevat naast gerstemout ook tarwemout, wat het bier een frisse en zachte smaak geeft. Daarnaast zijn beide speciaalbieren troebel omdat ze niet gefilterd zijn. En natuurlijk: witbieren en weizenbieren zijn perfect om te serveren op een warme lentedag!
VERSCHIL WITBIER EN WEIZEN
Het grote verschil tussen witbier en weizen ligt in de smaak. In witbier mogen naast water, tarwe en hop ook andere ingrediënten worden toegevoegd, zoals sinaasappelschil en korianderzaad.
WITBIER
De herkomst van witbier is België. Vaak wordt dit speciaalbier gebrouwen met korianderzaad en sinaasappelschillen. Dit geeft het witbier zijn zoetzurige en kruidige smaak.
KENMERKEN WITBIER
Witbier heeft niets met de kleur te maken. Het bier is niet wit, maar bleekgeel tot blond en heeft een romige inzakkende schuimkraag. Het alcoholpercentage varieert tussen de 4,3 en 5,5 procent. De juiste serveertemperatuur van witbier is tussen de 7 en 10 graden.
WEIZEN
De herkomst van weizen is Duitsland. Dit speciaalbier bevat graan, water en hop. Verder niets anders. Hierdoor is weizen fris, zoetzurig en volmondig van smaak.
KENMERKEN WEIZENBIER
Weizen is bleekgeel tot blond en heeft een extra volle schuimkraag. Het alcoholpercentage varieert tussen de 4,3 en 5,6 procent. De juiste serveertemperatuur van weizen is tussen de 6 en 8 graden.
Heeft u nog geen toegang tot onze bestelsite? Vraag dan direct een account aan.