SPECIAALBIER BLIJFT GROEIEN IN 2019


“4 op de 5 Nederlanders drinkt wel eens speciaalbier. De groei van speciaalbier zet zich voort in 2019”, biersommelier Anouk (inzet) kan het weten. “Steeds meer pilsliefhebbers gaan de stap binnen speciaalbier maken via toegankelijke segmenten als weizen, blond, seizoensbieren, abdij- en trappistenbier en IPA.”

VRAAG NAAR VARIATIE IN SPECIAALBIER

“Hiernaast blijft de vraag naar variatie stijgen. Anouk: “Van licht friszurige speciaalbieren tot vol zoet en fruitig: we kunnen spreken van een kentering in ontdekkingsdrang. Kwaliteit, smaak en balans worden crucialer. Naast deze vraag naar variatie zal ook speciaalbier in blik in de horeca steeds populairder worden. Het is nog beter voor het bier ook!”

IPA GROEIT FORS

“India Pale Ales groeien met 43% per jaar het sterkst in de categorie speciaalbieren”, vertelt Anouk verder. “IPA bier blijft komend jaar populair, waarbij de fruitige en meer gebalanceerde IPA’s het gaan winnen van de bittere varianten. Daarnaast zal de trend van session speciaalbieren doorzetten. Laat u uw gasten al genieten van speciaalbier met een lager alcoholpercentage?”

ANOUKS LIEVELINGSBIER

Biersommelier Anouk over haar lievelingsbier. “Ik heb al heel wat bieren geproefd, maar als ik echt moet kiezen: Affligem blond. Het licht zoete uit de mout, het kruidige uit de gist, het zacht bittere uit de hop: voor mij de perfecte balans.”

OOK SPECIAALBIER SCHENKEN?

Van traditioneel tot vernieuwend en van authentiek tot modern: bij elke gelegenheid past een speciaalbier. Kies uit ons rijke assortiment en bestel direct.

BEKIJK ONS ASSORTIMENT

NIEUWS

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws rondom ons assortiment, acties en andere actualiteiten.

NAAR NIEUWSOVERZICHT

VOLLEDIG ASSORTIMENT

Wij adviseren je graag over het beste assortiment in elke categorie.

Assortiment Low- en Non-Alcoholisch
Assortiment Low- en Non-Alcoholisch
HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT

INLOGGEN

Heeft u al inloggegevens voor onze bestelsite? Log dan direct in en plaats online uw bestellingen.

Online bestellen
Online bestellen
DIRECT INLOGGEN

KLANTENSERVICE

Neem gerust contact op. Onze medewerkers van Customer Care staan voor u klaar.

MEER INFORMATIE