TIJD VOOR CARNAVAL MET HEINEKEN


Het is op zondag 3 maart tot en met dinsdag 5 maart 2019 weer tijd voor carnaval. Heeft u al gedacht aan bierviltjes, plastic bierbekers en een aangesloten biertap?

MEER OMZET TIJDENS CARNAVAL

“Een goede voorbereiding is alles”, vertelt René Evers, eigenaar en ondernemer bij caférestaurant Old Dutch in Venlo. “Ik zorg al weken van tevoren voor voldoende personeel, wisselgeld of muntjes, begin met het kopen van bierviltjes en bestel een ruimschootse voorraad aan bier en andere dranken. Wat ik het meest verkoop? Heineken kelderbier. Dit serveer ik in een glas of beker.”

"Tijdens carnaval genereer ik ruim tien keer zo veel omzet vergeleken met een reguliere maand."

Daar werkt René ook hard voor, maar hij vindt het meer dan waard!

OORSPRONG VAN CARNAVAL

Carnaval is van oorsprong een katholiek volksfeest. Omdat het zuiden van Nederland een katholieke achtergrond heeft, viert zij het hier uitbundiger dan in het noorden. Het festijn markeert officieel het begin van het vasten: de periode van veertig dagen voor Pasen, die begint op Aswoensdag. Om de vastenperiode door te komen, is een feest ingesteld: carnaval.

BETEKENIS VAN CARNAVAL

Over de betekenis van het woord carnaval gaan verschillende verhalen rond. Een voor de hand liggende verklaring is dat carnaval van de Latijnse woorden ‘carne vale’ is afgeleid. Dit betekent letterlijk: vaarwel aan het vlees. Deze woorden hebben een connectie met de start van de vastenperiode.

WAAR KOMT ALAAF VANDAAN?

'Alaaf!' stamt af van de Keulse carnavalstraditie. Het is een vreugdekreet of begroeting waarbij je met de vingertoppen van je rechterhand je linkerhand aantikt.

HEINEKEN heeft een breed assortiment en biedt u wat u nodig heeft om er een geslaagd carnavalsevenement van te maken. Plaats direct uw bestelling online en geniet van de vele voordelen.

NIEUWS

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws rondom ons assortiment, acties en andere actualiteiten.

NAAR NIEUWSOVERZICHT

VOLLEDIG ASSORTIMENT

Wij adviseren je graag over het beste assortiment in elke categorie.

Assortiment Low- en Non-Alcoholisch
Assortiment Low- en Non-Alcoholisch
HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT

INLOGGEN

Heeft u al inloggegevens voor onze bestelsite? Log dan direct in en plaats online uw bestellingen.

Online bestellen
Online bestellen
DIRECT INLOGGEN

KLANTENSERVICE

Neem gerust contact op. Onze medewerkers van Customer Care staan voor u klaar.

MEER INFORMATIE