WAT IS IPA?


India Pale Ale vindt zijn oorsprong zo’n 400 jaar geleden in Engeland. De Britten wilden hun landgenoten in Brits-Indië ook voorzien van hun bier. Om die reden vervoerden de Britten bier per boot van Engeland naar India. Een lange tocht.

Een slimme brouwer voegde meer mout en meer hop toe. Meer mout geeft meer alcohol. Dat zorgt ervoor dat het bier beter houdbaar is. Hop is behalve een smaakmaker ook een conserveringsmiddel. De IPA werd dus ‘uitgevonden’ vanwege de extra lange houdbaarheid, zodat het de flinke zeereis zou overleven van Engeland naar India. Zo werd dit bier na verloop van tijd bekend als India Pale Ale, IPA.

Wat-is-IPA-boot

IPA’S ZIJN POPULAIR

Ongekend populair, zo’n 400 jaar geleden ontstaan en nu bezig aan een heuse comeback. India Pale Ale kenmerkt zich door z’n fruitige smaken, waardoor de bittere tonen worden genuanceerd. Het alcoholpercentage ligt tussen 5,0% en 7,5%. Uitzondering hierop is de Imperial IPA: die heeft vaak een hoger alcoholpercentage. Sinds een jaar of 10 zijn IPA's uitgegroeid tot de meest gedronken craftbieren van Amerika.

LAGUNITAS IPA

Lagunitas is de grootste IPA-brouwer in de USA en ook van oorsprong een IPA-brouwer. Lagunitas IPA is prachtig gebalanceerd met verschillende citrustonen. Lichtzoet van smaak, gecombineerd met een frisbittere zachte afdronk.

lagunitas-hond 

NIEUWS

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws rondom ons assortiment, acties en andere actualiteiten.

NAAR NIEUWSOVERZICHT

VOLLEDIG ASSORTIMENT

Wij adviseren je graag over het beste assortiment in elke categorie.

Assortiment Low- en Non-Alcoholisch
Assortiment Low- en Non-Alcoholisch
HET VOLLEDIGE ASSORTIMENT

INLOGGEN

Heeft u al inloggegevens voor onze bestelsite? Log dan direct in en plaats online uw bestellingen.

Online bestellen
Online bestellen
DIRECT INLOGGEN

KLANTENSERVICE

Neem gerust contact op. Onze medewerkers van Customer Care staan voor u klaar.

MEER INFORMATIE