STORING VOORKOMEN


1. LEIDINGEN OP WATER ZETTEN

Wanneer u de leidingen tussen de fusten doorspoelt met water heeft u als voordeel dat u de eerste glazen geen schuim wegtapt. U tapt eerst water en daarna gelijk bier. Dit scheelt een paar glazen bier per fust, jaarlijks een flinke besparing!

Spoel altijd na ieder fust door met water om deze redenen:

  • Minder bierverlies per fust: omzetverhogend!
  • Met doorspoelen waarborgt u de kwaliteit!

2. VERSTOPPINGEN OP AFVOEREN VAN LEKBLADEN EN SPOELBAKKEN

HEINEKEN is niet verantwoordelijk voor het oplossen van verstoppingen aan afvoeren van lekbladen en spoelbakken. Hiervoor kunt u het best een installateur bij u in de buurt zoeken.

Als de spoelbakkraan niet  goed fuctioneert of er onderdelen van uw afvoerplug zijn afgebroken kunt u contact nemen via 088-43 43 143.

3. SCHOONHOUDEN VAN ROOSTERS OP KOELINGEN

Reinig de condensor van uw bierkoeler ten minste eenmaal per maand. Een vuile of stoffige condensor beinvloedt het stroomverbruik van de koeling nadelig. Gebruik een stofzuiger of een borstel. Maak altijd schoon met een op en neer gaande beweging en oefen niet te veel kracht uit.

Alg-2


4. BARHYGIËNE

Laat geen water in de lekbladen staan. Hierin kunnen zich zich snel bacterien vermenigvuldigen. Ververs het het water waar de afschuimer in staat regelmatig. Gebruik niet te veel glazenspoelmiddel. Dit kan een negatief effect hebben op de schuimkraag.

  • Gebruik uw bierglazen alleen voor bier.
  • Reinig uw glazen wekelijks in warm water met soda. Spoel uw glazen daarna om met koud water.Hierdoor wordt het glas vetvrij. 
  • Zet dagelijks de spoelborstels en het overlooppijpje in een bak met water en soda.
  • Met een scheutje vloeibare zeep gaan tapbladen en kranen blinken.
  • Gebruik geen  chloorhoudende en / of schurende schoonmaakmiddelen bij het reinigen van de tapbladen. 
  • Haal iedere avond de roosters uit het tapblad en maak ze goed schoon met water.
  • Zet geen ijzeren voorwerpen op de tapbladen.Dit veroorzaakt roest.
  • Als u last heeft van fruitvliegjes, adviseren wij Protap. Dit product is te koop via Telesales en mee te leveren bij uw bestellingen.

TAPINSTALLATIE

De gegarandeerde kwaliteit van een aangeslagen fust is drie dagen als de opslagtemperatuur tussen 15ºC en (maximaal) 23ºC is. Is de temperatuur lager dan 8ºC, dan is de gegarandeerde kwaliteit van een aangeslagen fust 7 dagen. Spoel de leidingen na ieder leeggetapt fust door met water.

5. TEMPERATUUR INSTALLATIE

Temperatuur is erg belangrijk voor een perfect glas bier. De aanbeveling is om een kerntemperatuurmeter in huis te hebben om het product te meten en eventueel koelingen te temperaturen. Voor fustbier is het bijvoorbeeld belangrijk om de omgevingstemperatuur van de fusten te weten om de juiste tapdruk te kunnen instellen op het koolzuurreduceer.


TAPDRUKLIJST INFORMATIE

TAPTECHNIEK

HEINEKEN taptechniek adviseert u graag over het systeem dat het best bij uw zaak past.

MEER INFORMATIE

STORING ALL-IN-ONE

Vind hier handige tips om uw All-In-One storing op te lossen.

Small-tout-Heineken-All-In-One
Small-tout-Heineken-All-In-One
MEER INFORMATIE

STORING BLADE

Vind hier handige tips om uw Blade storing op te lossen.

HEINEKEN Blade Tapsysteem
HEINEKEN Blade Tapsysteem
MEER INFORMATIE

STORING COOLFLOW

Vind hier handige tips om uw tankbier storing op te lossen.

MEER INFORMATIE

EVENEMENTEN

Of u nu een groot of klein evenement heeft, HEINEKEN Evenementen Service adviseert u graag!

MEER INFORMATIE

STORING FUSTBIER

Vind hier handige tips om uw fustbier storing op te lossen.

Small-tout-Heineken-Storing-Fustbier
Small-tout-Heineken-Storing-Fustbier
MEER INFORMATIE

STORING TANKBIER

Vind hier handige tips om uw tankbier storing op te lossen.

MEER INFORMATIE

STORINGEN

Vind hier informatie over verschillende storingen.

Small-tout-Heineken-Storing-Evenementen
Small-tout-Heineken-Storing-Evenementen
MEER INFORMATIE